Om kampanjen:
I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober 2018, lanseres kampanjen Venneprat #syktviktig.
Kampanjen oppfordrer russ og unge til å snakke om sin psykiske helse som de gjør med sin fysiske helse. Å fortelle noen at du sliter med depresjon, kunne vært som å si at du har brukket benet. I en perfekt verden.

 

Kampanjen oppfordrer til å dele problemer med venner eller andre, og at du selv også kan være den som lytter til venn. En liten prat kan være med på å løse store problemer.

 

Blomst:
Dersom du har delt, lytter eller generelt støtter kampanjen, oppfordrer vi deg til å sette en gul blomst i bio på Instagram. Da gjør du det lettere for de som kanskje ønsker å snakke med noen, men ikke vet hvem de kan snakke med. Har du en venn med en gul blomst i bio, håper vi at terskelen for å prate med vennen blir lavere.

Vi oppfordrer ikke til å være hverandres psykologer, men til å starte vennepraten. Å prate og lytte til hverandre. Det kan være vanskelig å ta direkte kontakt med helsevesen hvis man sliter. Ofte kan det hjelpe å fortelle det til en venn eller noen andre først. Del og lytt til hverandre. Vær en god venn. 

verden.jpg
Unknown.png

Copyright 2018 © syktviktig.no